logo

Vymítač ďábla

Ať už máte to štěstí a budete poslední dubnovou noc přeskakovat přes pořádné ohniště, nebo prostě jen hodláte rozohnit gril na balkoně v paneláku, žár Filipojakubské noci vás nemine díky marinádě, kterou připravíte během jedné minuty… A budete o ní vědět i zítra 😀

Recept pro nás připravila Veronika Koko Šmehlíková z Menu od Koko.

jak na to?

1Připravte si ďábelskou marinádu

Z omáček připravte marinádu. Poměr je na vás, řiďte se pravidlem: Udělám to jen tak pálivé, aby to snesl ten nejméně otrlý strávník. Ti otrlejší si to mohou přiostřit dodatečně na talíři.

2Marinujte špekáčky

Špekáčky podélně rozpulte, nařežte jako při klasickém opékání na klacku, ať se „rozesmějou“, a už je klidně nemarinujte. Marinujte v lednici alespoň 60 minut.

3Na řadě je zelenina

Cukety nakrájejte na kolečka silná asi půl centimetru. Cibuli rozpulte a rozdělte na jednotlivé vrstvy. Papriky by měly mít velikost tak akorát, ale pokud je chcete předgrilovávat, nechte je větší a krojte do nich až pak, aby vám zbytečně nepropadaly skrze rošt.

4Předgrilujte

Pokud budete chystat tuhle jehlu na grilu, dám jedno doporučení. Nenamarinovanou zeleninu si předgrilujte. Všechnu. Papriky, cukety u cibuli. Chápu, že se to někomu může zdát jako zbytečný krok navíc a bude chtít jako správný zálesák, který se s tím nemaže, naflákat všechno na klacek a prostě opékat. Ale často to dopadne tak, že zelenina bude napůl syrová a špekáčky už dávno čertíci na troud spálení. Nebo spíš čarodějnice.

5Napíchejte na jehlu

Ideálně vše střídavě napichujte na dvě jehly asi do půlky její délky. Pak jehly obraťte proti sobě a centimetr od sebe vpíchněte do sebe, aby se vytvořil špíz s chytátky na obou koncích, na němž se nic nehýbe a neprotáčí. Vše pak drží jako přibité a mnohem lépe se na grilu obrací. Chápete, jak to myslím, že jo? Asi to nepíšu úplně nejjasněji, ale vy to určitě chápete…

6Grilujte čarodějnici

Během pomalého opékání (!!! hezky zvolna tam tu čarodějnici grilujte až s inkviziční trpělivostí) průběžně potírejte. Všechno, i zeleninu. A jednou dvakrát obraťte. Až se buřty začnou smát, lesknout, vonět, zelenina zjihne a všechno začne vypadat nebezpečně, ďábel může na stůl.

Náš tip

Užijte si dnešní večer a ať chutná!

co budeme potřebovat?

  • Na jednu jehlu
  • 6 kvalitních špekáčků
  • 4 plátky cukety
  • 8 velkých kousků papriky různých barev
  • červená cibule rozdělená na vrstvy
  • Na marinádu
  • 1,5 dcl tmavého piva
  • 6 lžic kečupu
  • 3 lžíce BBQ omáčky My-Chilli
  • ?? lžic Smoked peppers sauce My-Chilli (kolik snesete)

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.