Přinášíme vám recept na francouzskou osvědčenou klasiku, bezlepkové Madlenky.
Recept nám poskytli FUTURE SAILORS, poctivé sesterské pečení s lepkem i bez lepku.
Ve vodní lázni rozpustíme med s máslem. Necháme vychladnout.
Smícháme mouku s práškem do pečiva.
Pak v další misce vyšleháme vejce společně s cukrem a vanilkou.
Šleháme cca 10minut do pěny, tj. než směs zvětší svůj objem a zesvětlá.
Poté lehce a opatrně vmícháme mouku s práškem do vaječné pěny. Asi na 3-4krát.
Nakonec po stěně nádoby vlijeme do vzniklého těsta vychladlé máslo s medem.
Vzniklé těsto necháme v míse a přikryjeme potravinářskou folií a dáma asi na hodinu do lednice.
Poté plníme do máslem vymazaných formiček a pečeme na 200°C asi 8-9minut (ale záleží, jakou máte troubu 🙂
Hned po upečení vyklopíme na mřížku, pocukrujeme a můžeme ochutnávat!
Bezlepkovou moukou Nomix od výrobce Nominal můžete nahradit také rýžovou mouku , nebo případně kteroukoliv hladkou moukou s lepkem.
S použitím rýžové mouky budou madlenky ještě více nadýchané