logo

Medové madlenky

Přinášíme vám recept na  francouzskou osvědčenou klasiku, bezlepkové Madlenky.

Recept nám poskytli FUTURE SAILORS, poctivé sesterské pečení s lepkem i bez lepku.

 

 

jak na to?

1Vodní lázeň

Ve vodní lázni rozpustíme med s máslem. Necháme vychladnout.

2Mouka

Smícháme mouku s práškem do pečiva.

3Vejce

Pak v další misce vyšleháme vejce společně s cukrem a vanilkou.
Šleháme cca 10minut do pěny, tj. než směs zvětší svůj objem a zesvětlá.

Poté lehce a opatrně vmícháme mouku s práškem do vaječné pěny. Asi na 3-4krát.

4Těsto

Nakonec po stěně nádoby vlijeme do vzniklého těsta vychladlé máslo s medem.

5Odpočinek těsta

Vzniklé těsto necháme v míse a přikryjeme potravinářskou folií a dáma asi na hodinu do lednice.

6Pečení

Poté plníme do máslem vymazaných formiček a pečeme na 200°C asi 8-9minut (ale záleží, jakou máte troubu 🙂
Hned po upečení vyklopíme na mřížku, pocukrujeme a můžeme ochutnávat!

Náš tip

Bezlepkovou moukou Nomix od výrobce Nominal můžete nahradit také rýžovou mouku , nebo případně kteroukoliv hladkou moukou s lepkem.

S použitím rýžové mouky budou madlenky ještě více nadýchané

co budeme potřebovat?

  • 25 g Medu
  • 130 g Másla
  • 140 g Bezlepkové mouky
  • 1/2 sáčku Prášku do pečiva
  • 3 Vejce
  • 100 g Třtinového světlého cukru
  • 1 Vanilkový lusk

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.