Recept na chutný oběd bez lepku.
Příprava pokrmu: 15 min.
Doba vaření masa: 90 min.
Doba vaření polenty: 10 min.
Ingredience jsou pro 4 osoby.
Houby dáme do misky a zalijeme studenou vodou, necháme pár minut nabobtnat.
Vyzrálou hovězí kýtu nejlépe v bio kvalitě, nakrájíme na plátky stejně vysoké, osolíme a opepříme.
Rozpálíme pánev s olivovým olejem a maso z obou stran restujeme.
Můžeme přidat smítku tymiánu.
Najemno nakrájíme cibuli a česnek.
Houby nakrájíme na malé kousky.
Maso vyndáme z pánve a na výpeku orestujeme cibuli, ke které po chvíli přidáme česnek a překrájene nabobtnané houby.
Připravíme si vývar, můžeme použít i masový bujón.
Vše zalijeme vývarem, vložíme zpět maso a na mírném ohni pomalu dusíme do měkka.
Najemno nakrájíme cibuli a česnek.
Lilek, cuketu a papriku nakrájíme na kostky.
Připravíme si vývar, můžeme použít zeleninový bujón.
Cibuli a česnek orestujeme na olivovém oleji, po chvilce přidáme nakrájenou zeleninu a restujeme dál.
Zeleninu zalijeme vývarem, dochutíme solí a pepřem.
Přidáme 250g polenty a pečlivě mícháme, chvilku povaříme.
Přejeme vám dobrou chuť.
Můžeme také použít instantní směs na zeleninovou polentu, kterou zakoupíte v prodejnách My Food anebo na eshopu