Krůtí soté
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Bramborová kaše
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Ingredience pro 4 osoby.
Krůtí prso nakrájíme na nudličky.
Oloupeme šalotku a česnek, nakrájíme je. Očistíme mrkev a nakrájíme ji na kostky.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mrkev a na středním ohni restujeme cca 5 minut do měkka. Přidáme šalotku, česnek a po minutce i krůtí maso. Vše restujeme cca 2 minuty. Následně zalijeme smetanou a přidáme tymián.
Očistíme pórek a cuketu, nakrájíme na menší kousky.
Zvlášť na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm cuketu a pórek.
Až bude zelenina orestovaná, přidáme ji do hrnce s masem a ostatní zeleninou.
Dochutíme solí, pepřem a vaříme až do té doby, než pokrm získá krémovitou konzistenci.
Pokud by bylo soté příliš husté, můžeme ho naředit vodou.
Oloupané brambory nakrájíme na cca 3cm kostky a necháme pozvolna vařit na mírném ohni. Mezi tím si rozehřejeme mléko s máslem.
Měkké brambory scedíme a vložíme zpět do hrnce. Přidáme k nim mléko s máslem a štouchadlem rozmělníme na kaši. Pokud je kaše příliš řídká, tak ji za stálého míchání vaříme, dokud nezhoustne. Během míchání ji pečlivě dochutíme solí.
Do soté můžete přidat i hrášek.
Bramborovou kaši naservírujte na talíř a utvořte uprostřed hlubokou, širokou rýhu, do které dejte soté.