logo

Krůtí soté se zeleninou

Krůtí soté

Doba přípravy: 15 minut

Doba vaření: 25 minut

 

Bramborová kaše

Doba přípravy: 10 minut

Doba vaření: 25 minut

Ingredience pro 4 osoby.

jak na to?

1Příprava masa

Krůtí prso nakrájíme na nudličky.

2Příprava zeleniny

Oloupeme šalotku a česnek, nakrájíme je. Očistíme mrkev a nakrájíme ji na kostky.

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mrkev a na středním ohni restujeme cca 5 minut do měkka. Přidáme šalotku, česnek a po minutce i krůtí maso. Vše restujeme cca 2 minuty. Následně zalijeme smetanou a přidáme tymián.

3Pórek a cuketa

Očistíme pórek a cuketu, nakrájíme na menší kousky.

Zvlášť na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm cuketu a pórek.

Až bude zelenina orestovaná, přidáme ji do hrnce s masem a ostatní zeleninou.

4Dochucení soté

Dochutíme solí, pepřem a vaříme až do té doby, než pokrm získá krémovitou konzistenci.

Pokud by bylo soté příliš husté, můžeme ho naředit vodou.

5Příprava bramborové kaše

Oloupané brambory nakrájíme na cca 3cm kostky a necháme pozvolna vařit na mírném ohni. Mezi tím si rozehřejeme mléko s máslem.

Měkké brambory scedíme a vložíme zpět do hrnce. Přidáme k nim mléko s máslem a štouchadlem rozmělníme na kaši. Pokud je kaše příliš řídká, tak ji za stálého míchání vaříme, dokud nezhoustne. Během míchání ji pečlivě dochutíme solí.

Náš tip

Do soté můžete přidat i hrášek.

Bramborovou kaši naservírujte na talíř a utvořte uprostřed hlubokou, širokou rýhu, do které dejte soté.

co budeme potřebovat?

  • 700-800 g krůtího prsa
  • 4 šalotky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 střední mrkve
  • 1 střední pórek
  • 1 střední cuketa
  • 0,5 l 12% smetany na vaření
  • tymián
  • sůl
  • 100 g másla
  • bramborová kaše
  • 1 kg brambor typu C
  • 2 dcl mléka
  • 150 g másla
  • sůl

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.