V rámci kampaně „Ochutnejte svět“ vám přinášíme recept na vynikající francouzské jídlo.
Ingredience pro 4 osoby.
Maso
Doba přípravy: 10 minut
Doba pečení: 60 minut
Kuskus
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Připravíme si nádobu na pečení, do které se nám vejdou všechna stehna. Můžeme použít vysokou zapékací misku, malý vysoký pekáč anebo hrnec, který lze použít do trouby. V této nádobě rozpustíme opatrně máslo Ghí.
Připravené maso vložíme do trouby a pečeme na 120°C do měkka (cca 1 hodina).
Přidáme do hrnce k zelenině.
Na závěr přidáme papriku a vše zalijeme vývarem nebo vodou. Necháme dojít k varu a přidáme kuskus. Vše pečlivě mícháme cca 2 minuty, než kuskus nasákne veškerou tekutinu. Stáhneme z ohně a přesvědčíme se, zda je kuskus měkký. Pokud není, vrátíme na oheň, přidáváme tekutinu a postup opakujeme, dokud kuskus nezměkne. Dochutíme solí a pepřem.
Kuskus nazdobíme na talíř, přidáme kuřecí stehno a lehce přelijeme máslem Ghí z pekáče. A můžeme ozdobit smítkem čerstvého tymiánu.
Dobrou chuť!
Pokud chcete mít na kuřátku křupavou kůžičku, nechte hotová stehna zapéct cca 5 minut v troubě vyhřáté na 200°C.
Můžeme použít celé kuře, stehna a prsa konfitujeme a ostatní použijeme na vývar.