Příprava kuřecího vývaru: 90 minut
Příprava polévky: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience na 4 porce
Očištěné kuře vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme do bodu varu, z povrchu odebereme sraženou bílkovinu. Zmírníme teplotu varu a pomalu vaříme dál.
Očistíme si zeleninu a celou ji vložíme do hrnce k masu. Cibuli nečistíme, ale i se slupkou dáme také do hrnce k masu. Pozvolna na mírném ohni vaříme hodinu a půl.
Na závěr opatrně scedíme, aby se nám vývar nezakalil. Dochutíme solí.
Z uvařeného kuřete odebereme maso, které použijeme v polévce.
Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Česnek nakrájíme na plátky. Cuketu a papriku nakrájíme na kostky cca 1 cm velké.
V hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm restujeme, až zesklovatí. Přidáme česnek, po chvilce cuketu a nakonec papriku. Restujeme dalších 5 minut.
Zalijeme kuřecím vývarem, přidáme rajčatovou šťávu a vaříme na mírné teplotě pomalu čtvrt hodiny.
Do hrnce dáme vodu a sůl, přivedeme k varu a nasypeme těstoviny dle vašeho výběru.
Uvaříme je do měkka, propereme je studenou vodou a promícháme s olejem, aby se nám nelepily k sobě.
Polévku osolíme, opepříme dle chuti, přidáme majoránku. Nakonec před podáváním vložíme do polévky natrhané kuřecí maso a těstoviny.
Pro bezlepkovou variantu můžete použít těstoviny z produkce Sarchio.
https://www.sklizeno.cz/testoviny-ryze-obiloviny-cE02?producer=Sarchio&sort=