logo

Mrkvový krém

Recept pro nás vymyslela Alex – foodblogerka – BAKED WITH LOVE.

Alex se věnuje veganské kuchyni.

Příprava: 10 minut

Vaření: 15 minut

jak na to?

1Příprava polévky

Mrkev nakrájíme na plátky a brambory na kostičky.

V hrnci rozpálíme olivový olej a nejprve restujeme mrkev, po cca 5 minutách přidáme brambory. Promícháme a zalijeme vývarem (či vodou) a přidáme sušenou zeleninu do polévky. Osolíme, přiklopíme a necháme přivést k varu.

Vaříme dokud mrkev není krásně měkká.

2Závěrečná úprava

Když máme hotovo, rozmixujeme polévku na krém. Dáme zpět na plotnu a přilijeme smetanu. Necháme zavařit. Dle chuti dosolíme, opepříme a můžeme podávat.

Dobrou chuť.

co budeme potřebovat?

  • 8 mrkví
  • 3 střední brambory
  • 150 ml rostlinné smetany
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.