logo

Hrachová polévka s krutony

Příprava hrachu: 1 den

Příprava polévky: 10 minut

Vaření: 30 minut

Ingredience pro 4 osoby.

jak na to?

1Příprava hrachu

Hrách propláchneme a necháme pár hodin nabobtnat ve studené vodě. Ideálně, když si hrách nachystáme den dopředu.

2Příprava polévky

Očištěnou cibuli nakrájíme na kostky, slaninu také nakrájíme na kostky. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky.

V hrnci rozpálíme sádlo nebo olej a osmažíme na něm nejprve slaninu, po chvilce přidáme cibuli. Až cibule zesklovatí přidáme česnek.

Po minutce přidáme nabobtnalý hrách a zalijeme vývarem.

A pomalu vaříme, dokud hrách není měkký.

3Konečná úprava

Polévku rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Chvilku ještě povaříme.

Mezi tím si připravíme krutony, toastový chléb nebo jiné bílé pečivo nakrájíme na kostky a opečeme je na suché pánvi dozlatova.

Krutony dáváme do polévky až na talíři.

co budeme potřebovat?

  • 200 g hrachu
  • 100 g slaniny
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sádlo nebo olej
  • hrst majoránky
  • toustový chléb nebo bílé pečivo

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.