logo

Kohout na víně

Doba přípravy: 10 minut
Doba pečení: 2 – 3 hodiny

Pro 4 osoby

jak na to?

1.Příprava kohouta

Kohouta omyjeme a řádně nasolíme, opepříme. Do pekáčku dáme máslo, přidáme slaninu a kohouta opečeme ze všech stran. Přidáme šalotku a zalijeme červeným vínem.

Pečeme při 180°C 2 – 3 hodiny, do měkka.
Během pečení nezapomeneme podlévat vodou.

2.Hraběnčiny brambory

Uvaříme brambory, necháme vychladnout a rozmixujeme s máslem a žloutkem. Naplníme cukrářský pytel a tvarujeme bochánky, které klademe na pečící papír.
Před pečením potřeme žloutkem a posypeme hrubou mořskou solí.
Pečeme v troubě do zlatova.

3.Tip na víc

Můžeme doplnit ještě orestovanými žampiony.

Náš tip

Ke kohoutovi doporučujeme francouzské víno: Marquis de Bordeaux AOC 2010, Bordeaux

K dostání na našem e-shopu.108170

co budeme potřebovat?

  • 500 g kohouta
  • 0,1 dcl červeného suchého vína
  • 200 g šalotky
  • 40O g slaniny
  • kousek másla
  • Hraběnčiny brambory
  • 400 g brambor
  • 100 g másla
  • 2 vejce

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.