Moderní, lehký a svěží – salát z červené řepy s kozím sýrem je ideální volba na léto. Červená řepa se svými antioxidačními účinky podporuje trávení a v kombinaci s kozím sýrem chutná prostě božsky.
K salátu se také skvěle hodí víno, především bílé pozdní odrůdy jako Chardonnay, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Veltlínské zelené, Rulandské bílé a Ryzlink vlašský.
Suroviny: Na 4 porce
Dušenou červenou řepu si nakrájejte (v rukavicích) na slabé plátky nebo menší kousky. Škrabkou si naloupejte pár plátků bílé ředkve a saláty operte ve studené vodě a nezapomeňte je důsledné osušit. Kozí sýr rozdělte na menší kousky.
V misce zvlášť ochuťte červenou řepu připraveným dresinkem a poté naskládejte na talíř – červenou řepu prokládejte bílou ředkví. Přidejte kozí sýr, míchaný listový salát, vlašské ořechy a dýňová semínka.
Dochuťte dresinkem z řepkového oleje a lesního medu. Pokud bude potřeba, lehce osolte a opepřete černým drceným pepřem.