Osvěžující hráškové placičky jsou obdobou bramborových placek, bramboráčků. Jsou hned hotové, protože se připravují v mixéru. Také jsou ovoněné bazalkou a spolu s hráškem a špaldovou moukou mají výbornou chuť. Skvěle se hodí k rostlinným špagetám a nezbytná je sladko pálivá omáčka (Sweet chilli sauce), dodá pokrmu pikantní chuť.
Ideální vegetariánské jídlo. Podávejte teplé. Můžete doplnit i zakysanou smetanou.
Do mixéru dejte bazalku a rozmixujte. Poté přidejte vejce, mouku, prášek do pečiva, mléko a kysanou smetanu, sůl, pepř a ¾ čerstvého nebo částečně rozmrazeného hrášku. Rozmixujte v hladké těsto.
Přidejte zbylý hrášek a lžící postupně těsto dávkujte na pánev s rozpáleným olejem. Pečte do zlatova.
Ozdobte lívanečky lístky bazalky a podávejte s propláchnutými, okapanými a lehce zahřátými nudlemi a pikantní sweet chilli omáčkou. Placičky také můžete namáčet v dipu ze zakysané smetany.
Pro milovníky masa: opečte pár plátků slaniny a nakrájejte ji na menší kousky. Ozdobte jimi hráškové lívanečky. Ty jsou jednoduše neodolatelné jen tak samotné anebo i se slaninou!
Na dochucení: zakysaná smetana
Na ozdobu: bazalkové lístky
Recept laskavě poskytli Perfect products.