Za recept děkujeme Matyho chálce!
Jehněčí kýtu očistíme a rozřízneme na plát.
Plát masa umístíme na nataženou potravinářskou folii.
Maso osolíme, opepříme a bohatě posypeme směsí nasekaných bylinek, česneku a citronové kůry.
Za pomoci potravinářské folie maso zarolujeme a ovážeme potravinářským provázkem.
Roládu ještě zvenku osolíme, jemně opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji.
Přilijeme víno, necháme odvařit cca na polovinu.
K masu můžeme do pekáčku ještě přihodit snítku tymiánu a rozmarýnu a dáme péct zakryté do trouby na 190 celsiusů cca 50 minut.
Odklopíme, polijeme výpekem a dopečeme bez pokličky dalších cca 20 minut.
Odstraníme provázek a můžeme porcovat a podávat.
Porcujeme velmi ostrým nožem a opravdu na něj netlačíme, spíše více taháme.