Chystáte se na piknik? Slanými tartaletkami ho můžete neobvykle oživit!
Recept od Delicious blog.
jak na to?
1Příprava kešu a krusty
Kešu ořechy si namočíme alespoň na 4 hodiny. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Na krustu rozmixujeme ovesné vločky na moučku. Smícháme ji se solí, přilijeme olivový olej, vodu a zpracujeme v kompaktní hmotu. Koláčovou formu vymažeme olivovým olejem a pomocí rukou vmačkáme těsto. Předpečeme jej na 10 minut.
2Náplň
Mezitím si připravíme náplň. Kešu ořechy propláchneme a rozmixujeme jej s čerstvou vodou, lahůdkovým droždím, česnekem, citrónovou šťávou, muškátovým oříškem, solí a pepřem v hladkou hmotu.
3Karamelizovaná cibulka
Na karamelizovanou cibuli oloupeme cibuli, nakrájíme ji na proužky a na oleji ji zpěníme, pocukrujeme, osolíme, přeliljeme balsamicem, přidáme pár snítek tymiánu a mícháme asi půl hodiny.
4Dopékání
Krustu naplníme kešu krémem, doplníme karamelizovanou cibulí a dáme dopéct zhruba na 20 minut. Necháme vychladnout a můžeme krájet.