Klasika kavkazské kuchyně. Trik podle Svetlany Mironovové, která na Kavkaze vyrůstala, je v naložení masa s cibulí, kořením a bylinkami přes noc. Cibule pustí šťávu, která přejde do masa. Pak stačí krátká příprava nad dřevěným uhlím na speciálních dlouhých plochých jehlách (šampurech).
Maso nakrájíme na kostky cca 3×3 cm. Cibuli nakrájíme na měsíčky.
Směs na šašliky je potřeba naložit předem. Vrstvíme: vrstvu masa osolíme a na ni dáme vrstvu cibule, koření a bazalky. Takto uděláme 3–4 vrstvy. Na poslední vrstvu položíme obrácený talíř, který zatížíme něčím těžkým (kamenem, hrncem). Necháme odležet přes noc.
Maso napícháme na šašlikové meče (mohou být i špízové jehly). Mezi maso napícháme kolečka lilku, kousky papriky, plátky brambor, případně měsíčky cibule.
Grilujeme na středně rozehřátém grilu doměkka, v průběhu otáčíme (celkově cca 20–30 minut).
Maso z mečů se stahuje s pomocí dvou patek chleba (abyste se nespálili).