logo

Cuketové Julienne

Zkuste cuketové špagetky…nebo spíše takové minihranolky 🙂 Skvělá odlehčená příloha či teplý salátek, který si oblíbíte. Děkujeme autorovi Matyho chálka za poskytnutí této chuťovky!

jak na to?

1Cuketu omyjte a nakrájejte

Cuketu pořádně omyjeme a nakrájíme na julienne nudličky (široké cca 3×3 mm a dlouhé do 5 cm).

2Nakrájejte slaninu

Na podobné nudličky (vlastně spíše minihranolky) nakrájíme i slaninu.

3Obě suroviny vložte na pánev

Na dobře rozpálenou pánev kápneme olivový olej a najednou přidáme nakrájenou cuketu i slaninu.

4Osolte a přidejte česnek

Osolíme a přidáme prolisovaný česnek.

5Orestujte

Restujeme maximálně 2–3 minuty – cuketa musí zůstat křupavá.

6Podávejte

Zakápneme citronovou šťávou a můžeme podávat.

7Hotovo

Dobrou chuť přejeme 🙂

Náš tip

Recept najdete i na stránkách autora: http://www.matyhochalka.cz/cuketove-juliene/

co budeme potřebovat?

  • 1 cuketa
  • 150 g dobré anglické slaniny
  • 1 stroužek česneku
  • špetka soli
  • šťáva z 1/4 citronu
  • olivový olej

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.