Recept od Delicious blog. Cca 4 porce.
Předem si připravíme zeleninový vývar. Šalotku nakrájíme na malé kousky. Na lžíci lískového oleje krátce orestujeme, ne dozlatova. Osolíme. Přisypeme kroupy a promícháme, aby se obalily tukem a cibulkou. Zalejeme vínem a necháme odpařit.
Následně přiléváme vývar a neustále mícháme, aby se nám kroupy nepřismahly. Zhruba po 30 minutách přidáme nakrájené houby a budeme přilévat lískové mléko až do jeho spotřebování. Odstavíme z plotny. Dochutíme solí, pepřem, fenyklovými semínky. Můžeme ještě vmíchat lahůdkové droždí.
Zbylá portobella ochutíme solí, pepřem, tymiánem a restujeme z obou stran. Risotto rozdělíme na talíře, doplníme houbami, ozdobíme hráškovými výhonky, lískovými ořechy a ihned podáváme.