Pusťte do své kuchyně asijské vlivy a zkombinujte je s bezlepkovými těstovinami z červené čočky. Budete za hvězdu!
Za recept děkujeme výrobci Fit’n’Free těstovin.
Krevety omyjeme, očistíme, zalijeme sojovou omáčkou a promícháme. Dáme alespoň na 30 minut marinovat do lednice.
Očistíme zelí, odstraníme košťál a silné části. Potom nakrájíme na tenké nudličky. Omyjeme pak choi a nakrájíme na proužky. Oloupeme a na kostičky nakrájíme cibuli a zázvor. Omyjeme chilli, vyjmeme semínka a nakrájíme na malé kousíčky.
Smícháme sojovou omáčku, ocet a cukr. Sečuánský pepř opražíme nasucho v pánvi Wok, potom rozdrtíme.
Ve Woku rozehřejeme olej. Vložíme cibuli a smažíme 2 minuty. Potom přidáme zelí, zázvor, chilli a sečuánský pepř. Po 7 minutách přidáme pak choi a smažíme další 2 minuty.
Uvaříme těstoviny z červené čočky ve vroucí osolené vodě al dente. Mezitím si v pánvi rozehřejeme kokosový olej a osmažíme krevety z každé strany asi 2 minuty.
Přidáme tekutou kořenící směs a těstoviny k zelenině a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s krevetami.