Trochu náročnější recept, ale výsledný pokrm za to stojí.
Několik druhů masa a pikantní marináda v kombinaci se zeleninou.
Naložení masa: min. 60 minut, ideálně celou noc
Příprava zeleniny: 15 minut
Pečení: 3 hodiny
Ingredience pro 4 osoby
Všechny druhy masa očistíme a nakrájíme na větší kostky cca 4 – 5 cm velké.
Slaninu nakrájíme na menší špalky.
Maso a slaninu vložíme do mísy a přidáme bobkový list, hřebíček, tymián, pepř a promícháme.
Zalijeme bílým vínem a necháme ideálně přes noc marinovat, minimálně však hodinu.
Vezmeme si velký hrnec nebo pekáč a vytřeme ho sádlem.
Očistíme brambory a nakrájíme je na kolečka. Očištěnou mrkev, pórek, cibuli a česnek nakrájíme na plátky. Celer nakrájíme na kostky.
Nejprve do pekáče naskládáme polovinu brambor a zeleniny. Vše pečlivě osolíme, opepříme a přidáme koření z marinády. Maso rozprostřeme na zeleninu a zakryjeme druhou polovinou brambor a zeleniny.
Z mouky a trochy vody (cca přes půl deci) připravíme těsto, které rozválíme na dlouhý váleček.
Těsto položíme na horní vrstvu zeleniny.
Pečeme v rozehřáté troubě na 160°C cca 3 hodiny.