Úžasný dezert, který zachutná každému.
Recept nám poskytla foodblogerka MARYNA
Ingredience na 2 skleničky cheesecake (180 ml).
Sušenky rozemeleme nebo rozdrtíme válečkem na malé kousky. Máslo rozpustíme a promícháme se sušenkami.
Všechny suroviny na krém musí být vychlazené. Čerstvý kozí sýr vyšleháme s cream cheese a prosátým moučkovým cukrem do pěny (cca 2 minuty), přilijeme smetanu a šleháme dokud krém nezhoustne (opět cca 2 minuty). Pokud nemáte rádi kozí sýr můžete jej vynechat a přidat více cream cheese.
Máslo rozpustíme v kastrolku se silnějším dnem na mírném plameni. Přidáme cukr a za občasného míchání jej přibližně 3 minuty rozpoštíme. Přilijeme k nim smetanu a vše opět za stálého míchání na mírném plameni vaříme, dokud karamel nezačne houstnout a částečně se zredukuje. Na závěr do karamelu zamícháme sůl.
Vrchovatou lžíci sušenek nasypeme na dno a lehce je přimáčkneme, na ně navršíme lžíci krému a karamelu. Vše ještě jednou zopakujeme. Cheesecake dáme minimálně na hodinu vychladit do ledničky.
Před podáváním jej ozdobíme okvětními plátky růže anebo můžeme použít čerstvý tymián.