logo

Cheesecake se slaným karamelem do skleničky

Úžasný dezert, který zachutná každému.

Recept nám poskytla foodblogerka MARYNA

Laskominy od Maryny.

Ingredience na 2 skleničky cheesecake (180 ml).

 

jak na to?

1Příprava sušenek

Sušenky rozemeleme nebo rozdrtíme válečkem na malé kousky. Máslo rozpustíme a promícháme se sušenkami.

2Příprava krému

Všechny suroviny na krém musí být vychlazené. Čerstvý kozí sýr vyšleháme s cream cheese a prosátým moučkovým cukrem do pěny (cca 2 minuty), přilijeme smetanu a šleháme dokud krém nezhoustne (opět cca 2 minuty). Pokud nemáte rádi kozí sýr můžete jej vynechat a přidat více cream cheese.

3Slaný karamel

Máslo rozpustíme v kastrolku se silnějším dnem na mírném plameni. Přidáme cukr a za občasného míchání jej přibližně 3 minuty rozpoštíme. Přilijeme k nim smetanu a vše opět za stálého míchání na mírném plameni vaříme, dokud karamel nezačne houstnout a částečně se zredukuje. Na závěr do karamelu zamícháme sůl.

4Plnění skleniček

Vrchovatou lžíci sušenek nasypeme na dno a lehce je přimáčkneme, na ně navršíme lžíci krému a karamelu. Vše ještě jednou zopakujeme. Cheesecake dáme minimálně na hodinu vychladit do ledničky.

Náš tip

Před podáváním jej ozdobíme okvětními plátky růže anebo můžeme použít čerstvý tymián.

co budeme potřebovat?

  • 25 g čerstvého kozího sýru
  • 125 g cream cheese
  • 50 g smetany ke šlehání
  • 15 g moučkového cukru
  • 60 g celozrnných nebo máslových sušenek
  • 15 g másla
  • na Slaný karamel
  • 15 g másla
  • 30 g třtinového cukru
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • ½ lžičky hrubozrnné soli

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.