logo

Čokoládový fondant

Recept na tento slavný dezert máme od naší kuchařky Daniely Bromové. Fondant je dortík, ze kterého po rozkrojení pomalu vyteče tekutý vnitřek z rozpuštěné čokolády. I proto se mu říká „lava cake“.

jak na to?

1Rozpalte troubu

Troubu rozehřejte na 200 °C.

2Rozpouštění

Rozpusťte máslo s čokoládou.

3Šlehání

Vejce (udaná váha odpovídá 5–6 vejcím), med a rum rychle a krátce vyšlehejte. Přidejte čokoládu a mouku. Zamíchejte.

4Plnění a pečení

Do formiček na fondant dejte 90 g čokoládové hmoty. V rozpálené troubě pečte 10 minut.

Náš tip

Můžete ozdobit čerstvým ovocem nebo zmrzlinou.

co budeme potřebovat?

  • 75 g másla
  • 180 g čokolády
  • 270 g vajec
  • 75 g medu
  • 15 g rumu
  • 30 g mouky

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.