Trochu exotičtější dýňová polévka s kokosovým mlékem, zázvorem a chilli, který skvěle zahřeje při sychravém podzimním počasí. Dá se skvěle zamrazit a uchovat tak jako nouzový oběd v krabičce.
Dýni nakrájejte na kostky (hokkaido se nemusí loupat, ostatní ano). Cibuli nadrobno na kostičky. Zázvor oloupejte a pokrájejte na tenčí plátky.
V hrnci rozehřejte olej a orestujte cibuli do sklovita, přidejte dýni, opékejte zhruba 5 minut, poté přihoďte i zázvor a chilli, promíchejte a restujte ještě asi minutu. Poté přelijte vývarem, 2/3 kokosového mléka a vařte asi 30 minut.
Rozmixujte najemno. Osolte a opepřete; ochutnejte a případně dolaďte. Při servírování pokapejte kokosovým mlékem a dle chuti posypejte chilli vločkami.