Příběh Thomase Fentimana a jeho limonád je příběh o jedné nesplacené půjčce a receptu na botanicky vařené pivo. Ale taky příběh o náhodě, díky které se z pudlaře železa stal zakladatel firmy, která více jako 100 let vyrábí unikátní přírodní limonády.
Vše začalo půjčkou. Půjčkou, kterou poskytl Thomas Fentiman a jako zástavu za ni dostal recept na botanicky vařené zázvorové pivo. Obchodník, kterému půjčil, peníze nesplatil a tak se stal Thomas majitelem této unikátní receptury. Začal zázvorové pivo vyrábět a rozvážet po sousedství. Jeho nápoje začaly být brzy velmi populární a rodinná firma se rozrůstala. Dvě věci ale zůstaly stejné.
Fentimans je stále především rodinnou firmou – dnes ji vede pra-pravnuk Thomase Fentimana a jejich limonády se stále vyrábí podle tradiční metody a z přírodních surovin.
Příběh o limonádách Fentimans rozhodně není kompletní, pokud nezmíníme způsob jejich přípravy. Co vlastně znamená botanické vaření? Především, zpracovávají se přímo plodiny nebo rostlinné kořeny, žádné ovoce v prášku.
Podívejte se na krátké video, popisující proces výroby limonád Fentimans:
Stejně jako v případě úplně prvního produktu z dílny Thomase Fentimana – zázvorového piva. Rozdrcený zázvor se pomalu vařil, aby se uvolnilo jeho aroma. Postupně se přidala pramenitá voda, bylinné ingredience cukr a také pivovarské kvasnice. Celý proces trval a dodnes trvá 7 dní. Teprve potom jsou limonády připravené k distribuci.