Recept na jednoduchou a přitom chutově skvělou polévku.
Světoznámá cibulačka pochází přímo z Paříže.
Údajně má svůj původ v barech a hospodách v sousedství tržnice Les Halles, kde si ji pro zahřátí dávali trhovci.
Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka. Do hrnce dáme máslo, přidáme cibuli a opekáme ji cca 10 minut, dokud nezměkne.
Poté přidáme cukr a mícháme dalších 10 až 15 minut, dokud cibule nezhnědne. Dejte pozor, aby se vám nepřipálila, pak by polévka byla hořká. Jakmile cibule zhnědne, přilijeme bílé víno a vývar. Necháme pozvolna zavařit.
Nastrouháme nahrubo sýr a posypeme jím toasty nebo bagetu. Zapečeme pod grilem nebo v troubě.
Hotovou polévku podle chuti osolíme a opepříme.
Nalijeme do talíře a přidáme opečené toasty se sýrem.
Do polévky můžeme vmíchat čerstvou petržel.