logo

Francouzská kuřecí polévka

20150205_122601

 

Příprava kuřecího vývaru: 90 minut

Příprava polévky: 20 minut

Doba vaření: 30 minut

 

Ingredience na 4 porce

jak na to?

1Příprava kuřecího vývaru

Očištěné kuře vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme do bodu varu, z povrchu odebereme sraženou bílkovinu. Zmírníme teplotu varu a pomalu vaříme dál.

Očistíme si zeleninu a celou ji vložíme do hrnce k masu. Cibuli nečistíme, ale i se slupkou dáme také do hrnce k masu. Pozvolna na mírném ohni vaříme hodinu a půl.

Na závěr opatrně scedíme, aby se nám vývar nezakalil. Dochutíme solí.

Z uvařeného kuřete odebereme maso, které použijeme v polévce.

2Příprava polévky

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Česnek nakrájíme na plátky. Cuketu a papriku nakrájíme na kostky cca 1 cm velké.

V hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm restujeme, až zesklovatí. Přidáme česnek, po chvilce cuketu a nakonec papriku. Restujeme dalších 5 minut.

Zalijeme kuřecím vývarem, přidáme rajčatovou šťávu a vaříme na mírné teplotě pomalu čtvrt hodiny.

3Příprava těstovin

Do hrnce dáme vodu a sůl, přivedeme k varu a nasypeme těstoviny dle vašeho výběru.

Uvaříme je do měkka, propereme je studenou vodou a promícháme s olejem, aby se nám nelepily k sobě.

4Na závěr

Polévku osolíme, opepříme dle chuti, přidáme majoránku. Nakonec před podáváním vložíme do polévky natrhané kuřecí maso a těstoviny.

Náš tip

Pro bezlepkovou variantu můžete použít těstoviny z produkce Sarchio.

https://www.sklizeno.cz/testoviny-ryze-obiloviny-cE02?producer=Sarchio&sort=

co budeme potřebovat?

  • ingredience na vývar
  • 1 kuře
  • 3 větší mrkve
  • 1 menší celer
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • 2 bobkové listy
  • 6 kuliček nového koření
  • 8 kuliček černého pepře
  • sůl
  • ingredience na polévku
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 1 paprika
  • 1 malá cuketa
  • 2 dcl rajčatové omáčky
  • majoránka
  • 1 l kuřecího vývar
  • těstoviny do polévky

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.