Recept od Martiny Lancingerové a jejího Vařeniště.
Troubu předehřejeme na 200 °C.Dýni nakrájíme na drobné kostky (1,5cm). V misce promícháme dýni se lžící oleje, špetkou muškátového oříšku, pepře a větší špetkou soli. Poté vložíme do vyhřáté trouby na 30 minut.
Houby nakrájíme na drobné kostičky. Kousek ze zelené části jarní cibulky (1 cm) dáme stranou a zbytek nakrájíme na menší kolečka, silná cca 0,5 cm. V kastrůlku rozehřejeme máslo, na němž orestujeme cibulku, zaprášíme celozrnnou moukou, promícháme. Přidáme nakrájené houby, podlijeme vínem a stejným množstvím vody. Lehce osolíme a za občasného míchání dusíme 25 minut na mírném ohni. Pokud se houby začnou připalovat, podlijeme trochou vody. V závěru chceme získat hustou konzistenci. Asi 5 min. před koncem dušení přimícháme bylinky.
Nivu nastrouháme a v misce smícháme s ricottou a zbylým kouskem jarní cibulky, kterou nakrájíme najemno.
Dýni vyndáme z trouby, vložíme do misky a rozmačkáme vidličkou. Promícháme se smetanou.
Do tvořítka vložíme dýňovou kaši, navrstvíme houbovou směs a zdobíme nočkem ze sýrové směsi.