logo

Hovězí na houbách se zeleninovou polentou

Recept na chutný oběd bez lepku.

Příprava pokrmu: 15 min.

Doba vaření masa: 90 min.

Doba vaření polenty: 10 min.

Ingredience jsou pro 4 osoby.

jak na to?

1Příprava hub

Houby dáme do misky a zalijeme studenou vodou, necháme pár minut nabobtnat.

2Příprava masa

Vyzrálou hovězí kýtu nejlépe v bio kvalitě, nakrájíme na plátky stejně vysoké, osolíme a opepříme.

Rozpálíme pánev s olivovým olejem a maso z obou stran restujeme.

Můžeme přidat smítku tymiánu.

3Příprava omáčky

Najemno nakrájíme cibuli a česnek.

Houby nakrájíme na malé kousky.

Maso vyndáme z pánve a na výpeku orestujeme cibuli, ke které po chvíli přidáme česnek a překrájene nabobtnané houby.

Připravíme si vývar, můžeme použít i masový bujón.

Vše zalijeme vývarem, vložíme zpět maso a na mírném ohni pomalu dusíme do měkka.

4Příprava polenty

Najemno nakrájíme cibuli a česnek.

Lilek, cuketu a papriku nakrájíme na kostky.

Připravíme si vývar, můžeme použít zeleninový bujón.

Cibuli a česnek orestujeme na olivovém oleji, po chvilce přidáme nakrájenou zeleninu a restujeme dál.

Zeleninu zalijeme vývarem, dochutíme solí a pepřem.

Přidáme 250g polenty a pečlivě mícháme, chvilku povaříme.

Přejeme vám dobrou chuť.

 

Náš tip

Můžeme také použít instantní směs na zeleninovou polentu, kterou zakoupíte v prodejnách My Food anebo na eshopu

 

co budeme potřebovat?

  • 2 střední cibule
  • 6 stroužků česneku
  • hrst sušených hub
  • 4 plátky vyzrálé hovězí kýty
  • troška tymiánu
  • špetka pepře
  • špetka soli
  • 1 červená paprika
  • 1 malá cuketa
  • 1 menší lilek
  • 250g polenty
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • olivový olej

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.