Recept pro nás ze surovin zakoupených v MY FOOD e-shopu, připravila foodblogerka Alex (Baked with love).
Doba přípravy: cca 10 min (v případě použití suché cizrny počítáme namáčení 24hod a vaření cca 2hod)
Hummus není žádný humus! Název může být zavádějící, ale u nás doma hummus opravdu boduje, běžně jej dělám ze dvou plechovek a tohle množství stihne zmiznout během jednoho dne. Tahle cizrnová pasta je jednoduchá na přípravu, takže se opravdu vyplatí dělat doma, kupovaný hummus totiž nikdy nebude tak dobrý (možná ledaže byste ho koupili v nějakém arabském obchůdku).
Dobrou chuť vám přeje Alex.
Suchou cizrnu necháme přes noc namočenou v míse ve vodě. Druhý den vaříme do měkka – to zabere poměrně hodně času, já vařila klidně i cca 2 hodinky. Pokud se rozhodneme pro variantu z plechovky, pouze scedíme nálev.
Hummus, tahini a nakrájená sušená rajčata si dáme do větší mísy a za postupného přilívání olivového oleje (můžeme přidat i lžíci oleje ze suš. rajčat, tak to dělám já) mixujeme do hladka tyčovým mixérem.
Přidáme šťávu z půlky citronu, sůl dle chuti, špetku pepře, prolisovaný česnek a římský kmín (Pokud nemáme římský kmín, tak můžeme vynechat, ale rozhodně ho nesmím nahradit normálním! Jsou to dvě chuťově velmi odlišné potraviny.) a všechno pěkně promícháme. Podáváme s arabským pita chlebem.