Příprava: 15 minut
Pečení masa: 120 minut
Ingredience pro 4 osoby.
Maso omyjeme a prošpikujeme česnekem a otrhanými lístky rozmarýnu. Důkladně jej osolíme a opepříme.
Cibuli, mrkev a celer očistíme a nakrájíme na malé kostky.
Předehřejeme troubu na 220°C. Vezmeme si pekáč a vložíme do něj maso spolu se zeleninou. Zakapeme vše olivovým olejem. A vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme při 220°C 10 minut, aby se maso zatáhlo. Poté stáhneme teplotu na 140°C, přilijeme červené víno a vše pomalu pečeme do měkka.
Do misky vložíme nasekanou mátu, přidáme cukr, trochu vařicí vody a necháme vychladnout.
Dle chuti přidáme vinný ocet a necháme omáčku odležet.
Servírujeme společně, aby se kousky masa mohly namáčet do omáčky.
Na omáčku se výborně hodí vinný ocet Aspall