Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, aby zesklovatěla (hned na začátku vaření cibuli osolíme cca 2 špetkami soli). Přidáme nahrubo nastrouhanou karotku, najemno nastrouhaný zázvor a bramboru nakrájenou na tenké plátky. Vše společně na másle do změknutí restujeme.
Až je zelenina měkká, přilijeme cca 0,5 dcl bílého vína a necháme jej zredukovat. Jakmile se víno vyvaří, přidáme 0,5 l zeleninového vývaru nebo vody a vše cca 10 min provaříme. Poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud chceme, můžeme ji zjemnit troškou 31% smetany.
V hmoždíři nebo pomocí mixéru rozdrtíme bylinky (snítku petržele, estragonu a kerblíku), přidáme olivový olej a špetku hrubozrnné soli, aby se bylinky s olejem lépe spojily. Polévku pokapeme bylinkovým olejem a servírujeme.