Tentokrát pro vás máme recept na jednu speciální záležitost – kotlíkovou gulášovku.
Období vánočních oslav a Silvestrovských večírků je za námi, až je nám z toho smutno. Tak dlouho plánujeme, co dobrého sníme, co uvaříme celé rodině, abychom si ji hezky rozmazlili, vymýšlíme, čím uctít přátele a najednou se překulíme do nového roku a s večírky provoněnými vánoční romantickou atmosférou je útrum. Ale neklesejme na mysli…
Pojďte si s námi připomenout Silvestrovské mlsání. Pustili jsem se do Silvestrovské kotlíkové gulášové polévky a byla to náramná dobrota a také legrace! A protože se o skvělé zážitky rádi podělíme a navíc nás všechny čeká další, bezpochyby velmi oblíbené období lyžařských pobytů, můžete se nechat inspirovat a překvapit kamarády na chatě touto netradiční dobrotou.
Legraci v kombinaci s přiměřeně dlouhým zdravotním pobytem na čerstvém vzduchu a uspokojení všech mlsných jazýčků garantujeme!
Doba přípravy: dle počtu vypitých meruňkovic od Žufánka
Ingredience: uzpůsobte dle počtu mlsných kamarádů
Vše si nejprve nakrájíme a připravíme v teple chalupy, aby se nám ten pobyt na čerstvém vzduchu zbytečně neprotahoval. Cibuli nakrájíme na malé kostky, maso a brambory na větší. Česnek oloupeme, rozkrojíme a odstraníme střed.
Pak už do rozpáleného kotlíku nad ohněm vložíme sádlo a na sádle opečeme cibuli. Až je krásně zlatá, přidáme papriku a opět ji lehce opečeme. Přidáme maso, které pečlivě promícháme, aby se opeklo a zatáhlo.
Zalijeme pivem a trochou vody a necháme zavařit. Přidáme česnek, sůl, pepř a vaříme, dokud není maso téměř měkké. Nakonec přidáme brambory a dovaříme vše do měkka. Brambory i dostatečné množství cibule zajistí, že polévka je příjemně hustá a nemusí se přidávat moučná zásmažka.
Na závěr dochutíme majoránkou, solí a pepřem.
Pro masíčko a stejně tak vepřové sádlo se můžete zastavit i v MY FOOD Zelný trh – naši ochotní řezníci vám rádi poradí.
Recept na kotlíkovou gulášovku nás naučila a pro vás sepsala Lucie Borkovcová.
Přejeme vám dobrou chuť a příjemnou zábavu.