logo

Kroupové portobello risotto

Recept od Delicious blog. Cca 4 porce.

jak na to?

1Základ

Předem si připravíme zeleninový vývar. Šalotku nakrájíme na malé kousky. Na lžíci lískového oleje krátce orestujeme, ne dozlatova. Osolíme. Přisypeme kroupy a promícháme, aby se obalily tukem a cibulkou. Zalejeme vínem a necháme odpařit.

2Mícháme!

Následně přiléváme vývar a neustále mícháme, aby se nám kroupy nepřismahly. Zhruba po 30 minutách  přidáme nakrájené houby a budeme přilévat lískové mléko až do jeho spotřebování.  Odstavíme z plotny.  Dochutíme solí, pepřem, fenyklovými semínky. Můžeme ještě vmíchat lahůdkové droždí.

3Dokončení

Zbylá portobella ochutíme solí, pepřem, tymiánem a restujeme z obou stran. Risotto rozdělíme na talíře, doplníme houbami, ozdobíme hráškovými výhonky, lískovými ořechy a ihned podáváme.

co budeme potřebovat?

  • 3 lžíce lískového oleje
  • 1 šalotka
  • 1 hrnek krup
  • 1 hrnek suchého bílého vína
  • 1 l domácího zeleninového vývaru
  • 500 ml lískového mléka
  • sůl
  • pepř
  • fenyklová semínka
  • 6 hub portobello
  • tymián
  • hráškové výhonky
  • lískové ořechy

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.