logo

Kuřecí steak pečený s čerstvými bylinkami podávaný na zelenině ratatouille

Doba přípravy: 20 minut

Doba vaření: 30 minut

Ingredience pro 4 osoby

jak na to?

1Příprava masa

Pokud máme kuřecí prsa v chladničce, vyndáme je před vařením dostatečně dlouho, aby dostala pokojovou teplotu.

Kuřecí prsa posypeme směsí bylinek a opečeme na rozpálené pánvi s olivovým olejem pěkně dozlatova z obou stan. Poté zmírněte teplotu a za občasného otáčení nechte dopéct dohotova.

2Příprava ratatouille

Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky. Lilek i cuketu rozpůlíme a nakrájíme na plátky, papriku na nudličky a rajčata na silnější plátky.

Na rozpálené pánvi s olivovým olejem nejprve opečeme lilek až zezlátne a vyjmem ho do připravené mísy. Totéž uděláme s cuketou. Přidáme si do pánve olej a osmahneme cibulku do sklovata. Přidáme česnek a po minutě pokračujeme bylinkami a na závěr přidáme rajčata, papriku.

Vrátíme lilek a cuketu do pánve k ostatní zelenině, zalijeme rajčatovou omáčkou a necháme 5 minut provařit.

Dosolíme a dopepříme dle chuti.

3Servírování

Nejprve na talíř naservírujte ratatouille a navrch položte ogrilovaný steak, zakápněte olivovým olejem.

Přejeme vám dobrou chuť.

co budeme potřebovat?

  • 4 kuřecí prsa
  • 1x hrst mix čerstvých provensálských bylinek
  • 10 lístků bazalky
  • olivový olej
  • 1x větší červená cibule
  • 3stroužky česneku
  • 1x střední cibule
  • 1x střední cuketu
  • 1x malý lilek
  • 1x červená paprika
  • 2x větší štavnatá rajčata
  • 50g tomatové omáčky

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.