Velmi jednoduchý recept na chutnou rybu. Lze tak upravit i pstruha.
Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 15 minut
Pro každou osobu počítáme s jednou menší rybou.
Necháme si rybu vykuchat anebo pokud umíme vykucháme si ji sami.
Rybu nejprve omyjeme, poté ji osolíme jak na povrchu tak i uvnitř.
Dovnitř ryby dáme celý česnek a čerstvý tymián.
Mrkev a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na podlouhé špalíčky.
Cibuli nakrajíme na půlky.
Petržel nakrájíme na tenké plátky.
Rozehřejem si troubu na 180°C.
Rybu položíme na pečící papír, položíme na ni nakrájenou zeleninu.
Přídáme kosku másla a zabalíme.
Pečeme zhruba 15 – 20 minut, záleží na vaší troubě.
Přejeme dobrou chuť.
Jako přílohu doporučujeme bagetu anebo vařené brambory.