Recept od Martiny Lancingerové a jejího Vařeniště.
Sušené houby zalijeme vroucí vodou a odstavíme. Cibuli nakrájíme najemno, žampiony na drobné kostky, cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme žampiony a namočené houby, lehce podlijeme vývarem z hub. Přidáme koření, osolíme a dusíme asi 10 minut. V polovině vaření přidáme nastrouhanou cuketu. Vydusíme veškerou tekutinu a odstavíme.
Troubu předehřejeme na 200 °C. houbovou směs smícháme s ricottou, případně dosolíme a rozprostřeme na těsto. Jeden okraj necháme volný a ten potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou vody. Srolujeme závin, potřeme žloutkem a posypeme slunečnicovými semínky. Dáme na 15 minut zapéct.