logo

Listový závin s houbami a cuketou

Recept od Martiny Lancingerové a jejího Vařeniště.

jak na to?

1Směs

Sušené houby zalijeme vroucí vodou a odstavíme. Cibuli nakrájíme najemno, žampiony na drobné kostky, cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme žampiony a namočené houby, lehce podlijeme vývarem z hub. Přidáme koření, osolíme a dusíme asi 10 minut. V polovině vaření přidáme nastrouhanou cuketu. Vydusíme veškerou tekutinu a odstavíme.

2Plnění a pečení

Troubu předehřejeme na 200 °C. houbovou směs smícháme s ricottou, případně dosolíme a rozprostřeme na těsto. Jeden okraj necháme volný a ten potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou vody. Srolujeme závin, potřeme žloutkem a posypeme slunečnicovými semínky. Dáme na 15 minut zapéct.

co budeme potřebovat?

  • 1 plát vyváleného listového těsta
  • 100 g žampionů
  • 100 g cukety
  • 100 g ricotty
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 žloutek
  • 2 hrsti sušených hub
  • 1 lžička sušeného česneku
  • Špetka drceného kmínu
  • Větší špetka sušeného tymiánu
  • Sůl
  • Slunečnicová semínka na posypání

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.