Mungo fazole se skvěle hodí do polévek, salátů či lehkých jídel. Mají specifickou vůni. A jak dostat z těchto malých fazolí co nejvíc?
Zkuste si je doma naklíčit. Je to jednoduchý proces, kterým fazole získají spoustu výživných látek. Ale nejen to! Zároveň tím zvýšíte jejich stravitelnost.
Mungo koupíte v našich prodejnách.
Mungo fazole nasypte do sklenice, zalijte vodou a nechte nasáknout několik hodin, nejlépe přes noc.
Poté vodu slijte, fazole znovu properte v čisté vodě a nasypte zpět do sklenice. Sklenici pouze přikryjte víčkem, víčko nezavírejte. Nechte volně na okně do druhého dne.
Další den opět fazole zalijte čistou vodou, nechte stát zhruba 10 minut, poté vodu vylijte, na sklenici opět položte víčko a nechte stát na okně do dalšího dne.
Postup opakujte, dokud nebudou klíčky dostatečně velké. Poté konzumujte, nebo uložte do lednice. Vydrží tam tak 2–3 dny.