Buffalo Wings jsou legenda. Ve Spojených státech, odkud jejich původní receptura pochází, jsou nedílnou součástí hodování během fotbalových zápasů. Říká se, že jen během Super Bowlu jich v celém USA sní neuvěřitelných 1,25 miliardy kusů za jediný den.
Původ receptury je tak trochu obestřen záhadou. Někdo tvrdí, že vznikla náhodou, když si syn majitelky bistra v Buffalu přišel dát něco k snědku. Majitelka neměla nic moc po ruce, tak hodila do fritézy pár křidýlek, namočila je v pálivé omáčce a servírovala s pár kousky zeleniny. Jestli to tak bylo či ne, netušíme, víme však, že se jedná o rychle připravené jídlo, které zvládne i nekuchař, jde fantasticky s chilli omáčkami od My-Chilli (my jsme si vybrali Smoked Peppers Hot Sauce) a… A jsou super!
Za recept děkujeme brněnským mistrům světa v oboru pálivých omáček – My-Chilli.
Smícháme sýr, zakysanou smetanu a obyčejnou smetanu v misce se špetkou sušeného nebo čerstvého česneku, špetkou soli a mícháme vidličkou, dokud omáčka nezíská krémovou konzistenci. Dáme chladit do lednice do doby, než budeme servírovat celý pokrm.
Do igelitového sáčku vsypeme mouku, mletou papriku, špetku pepře, lžičku soli, půl lžičky sušeného česneku a směs promícháme. Vložíme kuřecí křídla, sáček uzavřeme a sáčkem otáčíme tak dlouho, než sypká směs pokryje všechny části kuřete. Ihned rozložíme na plech a necháme minimálně 40 minut odpočívat, aby se sypká směs spojila s kuřetem a v troubě se nespálila.
Předehřejeme troubu na 200 °C a křídla pečeme cca 50 minut.
Očištěnou mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na tenké proužky.
5 minut před dokončením pečení křídel smícháme ve větší míse rozpuštěné máslo a My-Chilli omáčku Smoked Peppers. Jakmile jsou křídla upečená, vložíme je do mísy a lžící křídla v omáčce dokonale obalíme. Necháme 2 minuty odstát a podáváme společně s omáčkou blue cheese a nakrájenou zeleninou.
Videorecept zde: