logo

Pečené francouzské toasty s dýňovým pyré

Léto je skvělé v tom, že na zahradě roste úplně všechno, na co si jen vzpomenete. A jednou ze surovin je i dýně a polévek je všude plno, tak si zkuste připravit dýňové pyré, které Vám vydrží v lednici 3 týdny a můžete ho použít do koláčů, do snídaňové kaše nebo do francouzských toastů.

jak na to?

1.Upečeme dýni

Dýni si omyjte, nakrájejte, vydlabejte a dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte při 180°C asi 45-50 minut.

2.Vydlabeme dýni

Po upečení vydlabejte z dýně dužinu a slupku vyhoďte.

3.Spojíme ingredience

Všechny ingredience včetně dýně, dejte do nepřilnavého hrnce, nebo do pánve a na mírném plameni  míchejte, aby se všechny ingredience spojily.

4.Vaříme

Nechte směs za občasného míchání cca 15 minut vařit. Směs by neměla příliš bublat.

5.Dochutíme

Po 15 minutách směs ochutnejte a případně doslaďte, nebo přidejte citrónovou šťávu.

6.Rozpálíme troubu

Troubu rozpalte na 180°C a menší pekáček si vymažte máslem.

7.Nakrájíme vánočku

Vánočku nakrájejte na kostičky a dejte ji stranou.

8.Mícháme

Ve větší nádobě smíchejte vejce, mléko, dýňové pyré a perníkové koření, dokud nebude směs kompaktní.

9.Dáme do pekáčku

Do pekáčku dejte vánočku, zalejte ji směsí, posypte nasekanými ořechy, posypte třtinovým cukrem a dejte péct na 40 minut.

10.Servírujeme

Servírujte s ovocem nebo jen s javorovým sirupem.

co budeme potřebovat?

  • 350 g pyré z pečené dýně Hokkaidó
  • 125 g třtinového cukru
  • 60 ml javorového sirupu
  • 120 ml jablečného džusu
  • 15 ml citrónové šťávy
  • 1,5 lžičky perníkového koření
  • špetka soli
  • FRANCOUZSKÉ TOASTY
  • 1 vánočka
  • 7 vajec
  • 480ml mléka
  • 90 g dýňového pyré
  • 1 lžička perníkového koření
  • 2 hrsti ořechů nejlépe lískových a pekanových
  • 55 g třtinového cukru na posypání

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.