logo

Penne
s cuketovým ragú


penne s cuketovym ragu1

Počet porcí: 4
Příprava: 20 min.

jak na to?

1Nejprve omáčka

Omáčku si připravíme, zatímco se nám budou vařit těstoviny, které do hotové omáčky zamícháme. Cibuli nakrájíme na jemno, česnek na plátky, část cukety nastrouháme nahrubo a část na kostičky. Bylinky stáhneme z dřevnatých stonků a jemně nasekáme. Na rozehřátou pánev dáme olivový olej a nadrobno nakrájenou cibuli, kterou pomalu restujeme do změknutí. Přidáme česnek, který krátce zarestujeme, nastrouhanou část cukety a necháme změknout. Nakonec přidáme cuketu nakrájenou na kostičky a vypneme oheň. Na pánev přidáme nasekané bylinky.

2A teď těstoviny

Na 100 g těstovin potřebujeme 1 l vody, do které přidáme zarovnanou polévkou lžíci hrubé mořské soli a přivedeme k varu. Těstoviny vaříme dle návodu, al dente.

3Společně promícháme

Uvařené těstoviny scedíme, přesypeme je do prohřáté omáčky, vše promícháme a můžeme podávat.

co budeme potřebovat?

  • 360 g penne
  • 320 g cukety nastrouhané nahrubo
  • 200 g cukety nakrájené na kostičky (cca 0,5x0,5 cm)
  • 8 stroužků česneku
  • 8 polévkových lžic olivového oleje extra virgin
  • 200 g bílé cibule (2 středně velké cibule)
  • sůl
  • pepř

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.