logo

Pórkový quiche s uzeným tofu

Recept pro nás vymyslela Alex – foodblogerka – BAKED WITH LOVE.

Alex se věnuje veganské kuchyni.

Příprava: 15 minut / odpočinek těsta: 1 hodina

Pečení: 20 minut

jak na to?

1Příprava těsta

V míse smícháme mouku, sůl a margarin, pořádně prohněteme a promačkáme (můžeme použít food processor, ale ruce úplně postačí!), přidáme 1/2 hrnku studené vody a vše promícháme a hněteme, až nám vznikne krásné těsto. Pokud je potřeba, po lžičkách přidáváme ještě vodu. Hotové těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme hodinu odpočinout v lednici.

2Příprava náplně

Očistíme pórek a žampióny, nakrájíme je na plátky.

V hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme pórek a žampióny. Po chvilce restování přidáme na hrubo nastrouhané tofu. Ještě chvilku restujeme, přilijeme smetanu a promícháme. Necháme provařit a dle chuti dosolíme.

3Příprava zapékací nádoby

Zapékací nádobu na koláč/dortovou formu vymastíme olejem a vysypeme hrubou moukou.

4Pečení

Vyndáme těsto z lednice a z fólie. Vyložíme ho do zapékací nádoby a dáme na něj náplň.

Pečeme v rozpálené troubě na 180°C dokud těsto není upečené – cca 20 min.

co budeme potřebovat?

  • na těsto
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/2 hrnku celozrnné mouky
  • 1/4 lžičky soli
  • 6 lžic vegan margarinu
  • 1/2 hrnku studené vody
  • na náplň
  • olivový olej
  • 1uzené tofu
  • 1 pórek
  • 4 žampióny
  • 250 ml rostlinné smetany
  • sůl
  • na vysypání formy
  • troška oleje
  • trochu hrubé mouky

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.