Recept pro nás vymyslela Alex – foodblogerka – BAKED WITH LOVE.
Alex se věnuje veganské kuchyni.
Příprava: 15 minut / odpočinek těsta: 1 hodina
Pečení: 20 minut
V míse smícháme mouku, sůl a margarin, pořádně prohněteme a promačkáme (můžeme použít food processor, ale ruce úplně postačí!), přidáme 1/2 hrnku studené vody a vše promícháme a hněteme, až nám vznikne krásné těsto. Pokud je potřeba, po lžičkách přidáváme ještě vodu. Hotové těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme hodinu odpočinout v lednici.
Očistíme pórek a žampióny, nakrájíme je na plátky.
V hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme pórek a žampióny. Po chvilce restování přidáme na hrubo nastrouhané tofu. Ještě chvilku restujeme, přilijeme smetanu a promícháme. Necháme provařit a dle chuti dosolíme.
Zapékací nádobu na koláč/dortovou formu vymastíme olejem a vysypeme hrubou moukou.
Vyndáme těsto z lednice a z fólie. Vyložíme ho do zapékací nádoby a dáme na něj náplň.
Pečeme v rozpálené troubě na 180°C dokud těsto není upečené – cca 20 min.