Vydatná polévka s vůní moře, podle francouzského receptu.
Rybí vývar
Příprava: 5 minut
Vaření: 40 minut
Polévka
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Ingredience pro 4 osoby.
Zeleninu očistíme a ponecháme vcelku.
Rybí kosti, zeleninu a koření na vývar vložíme do velkého hrnce, zalijeme vodou a necháme zavařit. Poté stáhneme na malý oheň a pomalu vaříme cca 40 minut. Po uvaření opatrně přecedíme. Hotový vývar si ponecháme stranou.
Cibuli očistíme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme horkou vodou a zbavíme je slupky, poté nakrájíme na kostky.
V hrnci rozpálíme olivový olej a přidáme cibuli, kterou restujeme až zesklovatí. Přidáme česnek a po cca 2 minutách rajčata.
Zalijeme rybím vývarem a necháme zavařit. Dochutíme solí, pepřem a přidáme provensálské koření. Na závěr přidáme kousky ryb a ještě chvíli povaříme.
Ozdobíme nasekanou petrželí a můžeme podávat.
Přejeme dobrou chuť.