Ideální víkendová snídaně – to jsou pekanové wafle. Skvěle chutnají s ovocem a se šlehačkou, nebo po americku s rozpuštěným máslem a skořicí či javorovým sirupem. Příprava těsta v mixéru je superrychlá a jediné, na co tak ráno budete muset čekat, bude opečení waflí. V mezičase v klidu připravíte kávu, nakrájíte ovoce a vyndáte jogurt z lednice 🙂
Waflovač zapojte a dejte rozehřát. Třetinu rozpuštěného másla si dejte do hrnku bokem na potírání waflovače. Do mixéru vhoďte nejprve pekanové ořechy a rychle promixujte. Poté přidejte všechny ostatní ingredience a promixujte v hladké těsto. Jakmile je waflovač pořádně rozžhavený, potřete povrch rozpuštěným máslem a opékejte wafle zhruba 5–8 minut. Hlavní ukazatel je unikající pára z těsta – jakmile přestane proudit, počkejte ještě zhruba 1,5 minuty a wafle vyndejte. Pak nechte stroj trochu nahřát, potřete máslem a pokračujte s další várkou těsta.
V mezičase si můžete připravit přílohy k waflím dle vaší libosti – pokrájené ovoce, med, javorový sirup, šlehačku, zakysanou smetanu či jogurt.
Pro bezlepkovou úpravu použijte pohankovou mouku. Těsto snadno připravíte i ručně v míse za pomocí metličky, jen pekanové ořechy je třeba nasekat alespoň nožem na co nejdrobnější kousky.