Díky dostupnosti dříve nedosažitelných surovin si můžeme doma připravit orientální a exotické pochoutky. Udělejte si radost a provoňte vaše místnosti tímto skvělým sezamovým kuřetem. Za výborný recept děkujeme naší bloggerce Vendule 🙂
Kuřecí maso pokrájejte na kostky zhruba 2 x 2 cm, suroviny na marinádu smíchejte a vetřete do nakrájeného kuřete. Nechte marinovat alespoň 30 minut, klidně i déle.
Pak obalte v moučné směsi.
Poté buď usmažte v řepkovém oleji, nebo upečte v troubě (180 °C) na plechu vystlaném pečicím papírem do zlatova.
Ve vyšší pánvi rozehřejte řepkový olej, přidejte česnek a mírně prohřejte, přidejte všechny ostatní suroviny a neustále míchejte do mírného zhoustnutí (zhruba konzistence sirupu).
Poté přidejte opečené maso a zasypte nasekanou jarní cibulkou.
Podávejte posypané dalším sezamem s dušenou rýží či vaječnými nudlemi.
Dobrou chuť 🙂