logo

Slané tartaletky s kešu krémem a karamelizovanou cibulkou

Chystáte se na piknik? Slanými tartaletkami ho můžete neobvykle oživit!

Recept od Delicious blog.

jak na to?

1Příprava kešu a krusty

Kešu ořechy si namočíme alespoň na 4 hodiny. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Na krustu rozmixujeme ovesné vločky na moučku. Smícháme ji se solí, přilijeme olivový olej, vodu a zpracujeme v kompaktní hmotu. Koláčovou formu vymažeme olivovým olejem a pomocí rukou vmačkáme těsto.  Předpečeme jej na 10 minut.

2Náplň

Mezitím si připravíme náplň. Kešu ořechy propláchneme a rozmixujeme jej s čerstvou vodou, lahůdkovým droždím, česnekem, citrónovou šťávou, muškátovým oříškem, solí a pepřem v hladkou hmotu.

3Karamelizovaná cibulka

Na karamelizovanou cibuli oloupeme cibuli, nakrájíme ji na proužky a na oleji ji zpěníme, pocukrujeme, osolíme, přeliljeme balsamicem, přidáme pár snítek tymiánu a mícháme asi půl hodiny.

4Dopékání

Krustu naplníme kešu krémem, doplníme karamelizovanou cibulí a dáme dopéct zhruba na 20 minut. Necháme vychladnout a můžeme krájet.

co budeme potřebovat?

  • Hrnek ovesných vloček
  • Sůl
  • 40 ml olivového oleje
  • 50 ml vody
  • 1/2 hrnku kešu ořechů
  • Lžička lahůdkového droždí
  • 1 stroužek česneku
  • Lžička citronové šťávy
  • Špetka muškátového oříšku
  • Pepř
  • 3 cibule
  • 2 lžíce balsamica
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • Čerstvý tymián

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.