logo

Steak z hovězí vyzrálé roštěnky se salátem z červené čočky

Přinášíme Vám recept na ten správný Novoroční oběd.

Příprava salátu: 25 min.

Příprava masa: 10 min.

Ingredience jsou pro 4 osoby.

jak na to?

1Maso

Vyndáme hovězí roštěnou z lednice, aby se pomalu dostala na pokojovou teplotu a při grilování nedostala šok.

2Příprava zeleniny

Cuketu a červenou cibuli nakrájíme na malé kostičky.

Na hlubší pánev nalijeme olivový olej a necháme rozpálit. Nejprve orestujeme cibulku a jak začne sklovatět, přidáme i cuketu. Po minutě přidáme červenou čočku a společně opékáme za stálého míchání další minutu.

Pak vše zalijeme vývarem.

Stáhneme sílu ohně a pomalu vaříme, přidáme balsamicový ocet.

Dochutíme solí, pepřem a vaříme do měkka.

3Příprava masa

Mezi tím steaky z roštěné napepříme a posypeme otrhanými lístky tymiánu.

Do rozpálené pánve nalijeme olivový olej a naprudko opékáme cca 2 až 4 minuty z každé strany do námi oblíbené propečenosti.

4Servírování

Na talíř nazdobíme teplý čočkový salát, přeložíme ho krásně opečeným steakem a překápneme kvalitním olivovým olejem.

Dobrou chuť v Novém roce.

co budeme potřebovat?

  • 4x200g Steak z hovězí vyzrálé roštěnky
  • 30g Tymiánu
  • Panenský olivový olej
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • 400g Červené čočky
  • 4ks malé červené cibule
  • 1x malá cuketa
  • 1dcl Balsamicového octa
  • 2dcl Kuřecího vývaru

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.