Přinášíme Vám recept na ten správný Novoroční oběd.
Příprava salátu: 25 min.
Příprava masa: 10 min.
Ingredience jsou pro 4 osoby.
Vyndáme hovězí roštěnou z lednice, aby se pomalu dostala na pokojovou teplotu a při grilování nedostala šok.
Cuketu a červenou cibuli nakrájíme na malé kostičky.
Na hlubší pánev nalijeme olivový olej a necháme rozpálit. Nejprve orestujeme cibulku a jak začne sklovatět, přidáme i cuketu. Po minutě přidáme červenou čočku a společně opékáme za stálého míchání další minutu.
Pak vše zalijeme vývarem.
Stáhneme sílu ohně a pomalu vaříme, přidáme balsamicový ocet.
Dochutíme solí, pepřem a vaříme do měkka.
Mezi tím steaky z roštěné napepříme a posypeme otrhanými lístky tymiánu.
Do rozpálené pánve nalijeme olivový olej a naprudko opékáme cca 2 až 4 minuty z každé strany do námi oblíbené propečenosti.
Na talíř nazdobíme teplý čočkový salát, přeložíme ho krásně opečeným steakem a překápneme kvalitním olivovým olejem.
Dobrou chuť v Novém roce.