Zdravý, voňavý a originální salát inspirovaný Blízkým východem.
Příprava: 15 minut
Vaření: 25 minut
Ingredience na 4 porce.
Bulgur nasypeme do síta a pečlivě propláchneme studenou vodou.
Propláchnutý bulgur dáme do kastrolu s vroucí osolenou vodou (přibližně 200 – 300 ml) a s kapkou citrónu. Povaříme asi 5 minut. Poté bulgur přiklopíme, odstavíme z plotny a necháme asi 12 minut dojít.
Očistíme cibuli a nakrájíme ji na měsíčky. Papriku a okurku zbavíme semínek a nakrájíme je na kostky. Rajčata rozpůlíme, vydlabeme dužinu a nakrájíme také na kostky.
Opláchnuté bylinky (mátu a petržel) lehce přesekáme nožem.
Uvařený bulgur dáme do velké mísy a přidáme k němu nakrájenou zeleninu a bylinky.
Dále přidáme nastrouhanou citrónovou kůru a kapku olivového oleje.
Celé jídlo dochutíme citrónovou šťávou, římským kmínem, solí a pepřem.
Dobrou chuť.
Libanonci tabouleh podávají s měsíčky citrónu a nabírají si ho salátovými listy.