logo

Trhané kachní maso s cibulovou marmeládou

Že znáte kachnu pouze pečenou s knedlíkem a zelím? Zkuste i jinou verzi – třeba trhané kachní maso podávané na čerstvém chlebu potřeném výpekem a s cibulovou marmeládou.

Za recept děkujeme Báře z blogu Máma peče doma.

jak na to?

1Rozpálení

Troubu rozpálit na 200°C.

2Ochucení

Stehna omyjte, pořádně osolte, opepřete a vložte co pekáče. Na maso rozprostřete cibuli, česnek a špek, podlijte pivem a přiklopte.

3Pečení

Pečte 30 minut na 200°C a poté snižte na 150°C a pečte 4-5 hodin. Maso kontrolujte a pivem polévejte.

4.Dokončení

Po upečení maso vyndejte z pekáče, natrhejte vidličkami a podle potřeby ho podlijte výpekem a zamíchejte.

6. Cibulová marmeláda

Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky. Na pánvi rozpalte olivový olej a přidejte cibuli a za občasného míchání opékejte zhruba 15 minut. Poté do hrnce přidejte třtinový cukr, balsamico a vinný ocet. Pod pokličkou duste cca 25-30 minut a občas promíchejte.

co budeme potřebovat?

  • 3 ks kachních stehen
  • 250 ml piva
  • 10 dkg italského špeku
  • 1 červená cibule
  • sůl
  • pepř
  • 4 červené cibule
  • 75 g červeného vinného octa
  • 75 g balsamicového octa
  • 100 g třtinového cukru
  • sůl

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.