Že znáte kachnu pouze pečenou s knedlíkem a zelím? Zkuste i jinou verzi – třeba trhané kachní maso podávané na čerstvém chlebu potřeném výpekem a s cibulovou marmeládou.
Za recept děkujeme Báře z blogu Máma peče doma.
Troubu rozpálit na 200°C.
Stehna omyjte, pořádně osolte, opepřete a vložte co pekáče. Na maso rozprostřete cibuli, česnek a špek, podlijte pivem a přiklopte.
Pečte 30 minut na 200°C a poté snižte na 150°C a pečte 4-5 hodin. Maso kontrolujte a pivem polévejte.
Po upečení maso vyndejte z pekáče, natrhejte vidličkami a podle potřeby ho podlijte výpekem a zamíchejte.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky. Na pánvi rozpalte olivový olej a přidejte cibuli a za občasného míchání opékejte zhruba 15 minut. Poté do hrnce přidejte třtinový cukr, balsamico a vinný ocet. Pod pokličkou duste cca 25-30 minut a občas promíchejte.