Letos zkuste filety z kapra obalit trochu jinak než v klasickém trojobalu – použijte bylinkovou krustu z čerstvé strouhanky, možná už ho nebudete příště dělat jinak 🙂
Bílé pečivo dejte do food procesoru a přisypejte nahrubo pokrájené bylinky (podle chuti lze přidat i sušená rajčata či parmezán, pro větší křupavost cornflakes), a citronovou kůru, promixujte na jemnou drť.
Rybu omyjte studenou vodou a osušte papírovou utěrkou. Nasolte a napepřete.
Nachystejte si tři talířky, do jednoho nasypejte mouku a přistrouhněte do ní muškátový oříšek. Do druhého vyklepněte a rozkvedlejte vejce. Do třetího vysypejte ochucenou strouhanku.
Do pánve s vyšším okrajem nalejte potřebné množství oleje. Rozpalujte, dokud se olej mírně nevlní a po vhození drobečku nezačne okamžitě bublat. K ruce si nachystejte dost velký talíř či mísu vystlanou papírovými utěrkami. Vedle si nachystejte pár dalších utěrek na přikrytí.
Postupně obalujte filety v mouce, vejcích a strouhance. Když máte všechny obalené, vkládejte opatrně do oleje. Mělo by ho být dost, aby se ryba celá „utopila“ a kolem filetů se ihned vytvořila pěkná celistvá krusta.
Pak mírně ztlumte plamen a smažte dozlatova. Tenčí kousky tak 2 minuty, vyšší 3–4 minuty. Pak ihned vyndejte a nechte na papírových utěrkách okapat. Podávejte ihned nebo dejte do teplé trouby vyskládané v jedné vrstvě.