logo

Vařený jehněčí krk na víně

Doba přípravy: 15 minut.

Doba vaření a pečení: 90 minut.

Ingredience pro 4 osoby.

jak na to?

1Příprava masa

Jehněčí maso omyjeme. prošpikujeme česnekem a rozmarýnem. Vložíme do hrnce s vodou, vaříme na mírném plameni do měkka (cca 1,5 hodiny).

2Příprava zeleniny

Předehřejeme si troubu na 180°C.
Na plech položíme pečící papír na který nasypeme cukr a sůl.
Mrkev a petržel očistíme a v celku položíme na cukr a sůl.
Pečeme 30-40 minut, během pečení zeleninu otáčíme.

3Příprava omáčky

Odlijeme zhruba polovinu vody z vyvařeného masa, do zbylé části vývaru nalijeme víno.
Přidáme karamelizovaný cukr se solí a provaříme.
Pozor, aby se nám maso nerozvařilo.

4Příprava brambor

Sladké brambory – batáty uvaříme obvyklým způsobem jako obyčejné brambory.

Náš tip

Slupky z petržele můžeme použít na tzv. zeleninové chips. Na pánev nalijeme olivový olej a opečeme na něm slupky do křupava.20150311_063539

co budeme potřebovat?

  • 720 jehněčího krku
  • 400 g mrkve
  • 400 g petržele
  • 400 g cukru krystalu
  • 120 g hrubé mořské soly
  • 200 g česneku
  • snítko rozmarýnu
  • 0,4 dcl suchého červeného vína
  • 600 g sladkých brambor

galerie

nenechte si uniknout žádnou další akci!

Buďte první, kdo se dozví o chystaných ochutnávkách
a speciálních akcích.