Doba přípravy: 15 minut.
Doba vaření a pečení: 90 minut.
Ingredience pro 4 osoby.
Jehněčí maso omyjeme. prošpikujeme česnekem a rozmarýnem. Vložíme do hrnce s vodou, vaříme na mírném plameni do měkka (cca 1,5 hodiny).
Předehřejeme si troubu na 180°C.
Na plech položíme pečící papír na který nasypeme cukr a sůl.
Mrkev a petržel očistíme a v celku položíme na cukr a sůl.
Pečeme 30-40 minut, během pečení zeleninu otáčíme.
Odlijeme zhruba polovinu vody z vyvařeného masa, do zbylé části vývaru nalijeme víno.
Přidáme karamelizovaný cukr se solí a provaříme.
Pozor, aby se nám maso nerozvařilo.
Sladké brambory – batáty uvaříme obvyklým způsobem jako obyčejné brambory.