Do nádivky přidáme nejenom bylinky, ale sáhneme ještě do spíže pro ovesné vločky. Ty v nádivce nadělají parádu a tělu dodají potřebnou vlákninu. Ovesné vločky mají vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin, slizových látek, vitamínů B1, B6 a E, železa a vápníku. A to všechno z vloček dělá celkem fajn potravinu. Společně s medvědím česnekem a mladými kopřivami vyrobíme nádivku plnou jarní energie.
Za recept děkujeme Věrušce z blogu U Věrušky v kuchyni.
Troubu předehřejte na 180 °C. Chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem.
Maso nakrájejte na drobné kostičky. Rohlíky pokrájejte na malé kostky a promíchejte s masem a ovesnými vločkami. Přilijte vývar a znovu promíchejte.
Kopřivy spařte horkou vodou a nasekejte. Medvědí česnek posekejte na kousky. Byliny smíchejte s masem a houskami, přidejte žloutky, osolte a opepřete.
Nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků.
Směs nalijte do formy a pečte zhruba 50 minut.
Uzené maso můžete nahradit uzeným tofu.