Po odlehčených variantách tu máme něco vydatnějšího. Klasika s pořádným kouskem masa, dochuceným vynikajícím pestem z medvědího česneku. Tento recept nám poskytl jeden z našich skvělých dodavatlů a výrobce (mimo jiné) pesta z medvědího česneku – Hradecké delikatesy.
Čerstvé listy špenátu (byla ho plná mísa, hodně se smrskne) spařte vařící vodou, vymačkejte a nakrájejte.
Přidejte k němu pesto z medvědího česneku a dosolte ho.
Vepřovou plec si rozkrojte a rozklepejte tak, aby se dala pohodlně naplnit a zavinout do rolády.
Takto připravené maso osolte a natřete dijonskou hořčicí.
Na plát masa nandejte vrstvu špenátové směsi, zarolujte ho, na povrchu osolte a hojně potřete čerstvě namletým pepřem. Aby se roláda nerozpadla, zajistěte ji párátky nebo zavažte gastroprovázkem.
Maso nyní zprudka ze všech stran orestujte na sádle, aby se zatáhlo a dalším pečením neztratilo šťávu.
Maso přendejte do pekáče, přidejte na čtvrtky nakrájené žampiony, cherry rajčata, napůl překrojenou paličku česneku, snítky tymiánu a vše trochu podlijte vodou. Zakryjte pokličkou nebo alobalem a pečte asi 90 minut při 160 °C.
Poté roládu dopékejte odkrytou na 200 °C, dokud nezíská zlatou barvu. Před rozkrájením roládu nechte pár minut odležet.
Než se dopeče roláda, připravte si bramborové těsto na šišky: Brambory typu C si uvařte ve slupce a nechte je zcela zchladnout.
Pak je oloupejte, nastrouhejte najemno, přidejte vejce a hrubou mouku.
Z těsta tvořte šišky a ty najednou dejte do vroucí osolené vody. Vařte je, dokud nevyplavou na hladinu.
Bramborové šišky před podáváním usmažte do zlatova na sádle.
Naservírujte nakrájenou roládu s pečenými cherry rajčaty, žampiony a česnekem.
Nyní už máme hotovo a přejeme DOBROU CHUŤ! 🙂
Tento recept je dostupný i na stránkách autora.